КалушІнфорМ - інформаційний каталог м. Калушa
Вівторок, 30.04.2024, 06:57:40
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас, Гість
Додати на сайт
Пошук
Теми сайту
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Радіо Калуш 107.4
Фінансовий партнер
Ми теж тут

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Перевести сторінку
Форма входу
ТОП - Новина
Розкажи всім
Погода в місті
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Реклама на сайті
Головна » 2011 » Серпень » 30 » У Мостищі відкрили Народний дім
21:21:05
У Мостищі відкрили Народний дім
У Мостищі відкрили Народний дім


   У п’ятницю, 19 серпня, у величний день Преображення Господнього у селі Мостище відбулося справжнє свято – відкриття після капітального ремонту Народного дому, яке було приурочене 460-й річниці першої згадки про село та 20-й річниці незалежності України.  Клуб у цьому селі побудований далекого 1946 року і вже давно потребував капітального ремонту, але у попередньої районної влади до нього все ніяк не доходили руки і не вистачало грошей. Та ось нарешті гроші знайшлися (150 тис. з районного бюджету, 70 тис. вдалося «випросити» в «Даноші», інша спонсорська допомога у вигляді апаратури та матеріалів від «Карпатнафтохіму» та інших меценатів) і Мостище має оновлений клуб. Зал нововідкритого Народного дому був переповнений. Всі щиро раділи, що нарешті в їхньому селі з’явився осередок культури.
   Символічну стрічку при вході до оновленого Народного дому перерізали очільники району – Василь Петрів та Василь Дзундза, які щиро привітали усіх присутніх з такою чудовою подією, днем села і 20-ю річницею незалежності України. А отець Тарас Цюпин освятив оновлене приміщення закладу культури. На святкування прибуло і багато гостей та спонсорів, які долучилися до відновлюваних робіт у Мостищанському клубі. Привітати мостищан зі святом приїхав і начальник управління культури ОДА Володимир Федорак.
   Сільський голова Галина Пукіш вручила грамоти усім, хто допоміг у реконструкції Народного дому. Вперше ра­йонна влада отримала грамоти від підлеглих. Василь Петрів щиро подякував і сказав, що отримує грамоту вперше за час свого перебування на посаді голови РДА, а Василь Дзундза вирішив себе трішки попіарити, сказавши, що грамоту йому вручили як голові районної ради, а він виступив спонсором особисто, витративши власні гроші. Не зміг Василь Степанович не похвалити і підприємство «Даноша» (яке сам привів на терени Калущини), яке теж виділило кошти на ремонт цього приміщення. Але, однак, забув згадати, що за ту шкоду, яке це підприємство наносить нашому краю, вони повинні виділяти кошти на соціально-економічний розвиток не лише Мостища, а й усього району і це мала б бути значно більша сума, ніж 45 тис. грн.
   Після урочистостей, вітальних промов, освячення приміщення у Народному домі відбулася культурно-мистецька програма, після якої владні гості роз’їхалися, а мостищани залишилися святкувати день рідного села.
   Будемо сподіватися, що відкриття Народного дому – це лише перший крок у розвитку Мостища, адже селу ще необхідні дитячий садок та нова школа, оскільки теперішньому освітянському приміщенню вже більше ста років.



Категорія: Новини Калуша | Переглядів: 767 | Додав: Chempion | Теги: новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]