КалушІнфорМ - інформаційний каталог м. Калушa
Вівторок, 30.04.2024, 07:50:42
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас, Гість
Додати на сайт
Пошук
Теми сайту
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Радіо Калуш 107.4
Фінансовий партнер
Ми теж тут

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Перевести сторінку
Форма входу
ТОП - Новина
Розкажи всім
Погода в місті
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Реклама на сайті
Головна » 2011 » Серпень » 16 » Садочок “Зірочка” — без фінансування, а у “Чебурашці” замінили опалення
23:58:19
Садочок “Зірочка” — без фінансування, а у “Чебурашці” замінили опалення
Садочок "Зірочка” — без фінансування,  а у "Чебурашці” замінили опалення



   Наразі у місті практично готові до нового навчального року не тільки школи, але і дошкільні навчальні заклади. Виняток становить хіба що садочок "Чебурашка", де вже впродовж трьох місяців триває ремонт. Як запевняє міська влада — виправданий, адже цього року, нарешті, вдалося вирішити головну проблему садочка — опалення.
    Пічне опалення у дитячому садочку "Чебурашка” функціонувало з часу роботи садочка — 1954 року. Останнім часом вихователі неодноразово наголошували на необхідності заміни пічного опалення на автономне. І, хоча 2008 року у садочку і був проведений капітальний ремонт, пічне опалення так і не замінили.
   Як зазначила у коментарі "Вікнам” заступник міського голови Оксана Табачук, цього року діти зимуватимуть із локальним опаленням. Ремонт обіцяють завершити вже до початку вересня.
   — Наразі у садочку зробили демонтаж пічок. Уже закуплені два опалювальних котли. Разом із котлами замінять і плитку, і каналізаційну систему, а також — зроблять певні ремонтні роботи. Тож, роботи заплановано надзвичайно багато. На них із міського бюджету виділено більше 90 тис. гривень. Але, до першого вересня роботи будуть завершені, — запевнила заступник міського голови.
   Проблемним залишається садочок "Зірочка”. Саме на нього міська влада покладала найбільші надії минулого року, коли було запроваджене обов’язкове дошкільне навчання учнів. На ремонт закладу потрібно було витратити 1 млн. гривень, які місто сподівалося отримати з обласного бюджету. Однак, садочок досі не функціонує.
   — Ми включили ремонт садочка "Зірочка” в обласну програму соціально-економічного і культурного розвитку. Однак, коли формували обласний бюджет, то потреби ремонту садочка — не врахували. Тому поки що фінансування на ремонт садочка не передбачено. Можливо, роботи розпочнуться вже наступного року з міського бюджету. Садочок — законсервований. Тобто, приміщення і системи комунікацій — убезпечені від руйнування. Тому розпочати ремонт можна у будь-який час, — припустила Оксана Табачук. — Наразі ж, попри те, що садочки у місті — заповнені, проблем із дошкільними групам — немає. Усім дошкільнятам, які потребують підготовки, знаходять місця. Єдиною незручністю, яка може виникати, є те, що запропонований садочок може бути розташований не у тому мікрорайоні, не проживає дитина.
   Крім того, з першого вересня розпочнуть роботу і дошкільні групи на базі ЗОШ №3. Їхнє створення передбачене рішенням Калуської міської ради від 30 червня. Як зазначив на сесії директор ЗОШ №3 Михайло Коротич, цього року у групах короткотермінового перебування, до школи готуватимуть 23 дітей.

Категорія: Економіка | Переглядів: 1110 | Додав: Chempion | Теги: Економіка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]