КалушІнфорМ - інформаційний каталог м. Калушa
Вівторок, 30.04.2024, 02:02:16
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас, Гість
Додати на сайт
Пошук
Теми сайту
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Радіо Калуш 107.4
Фінансовий партнер
Ми теж тут

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Перевести сторінку
Форма входу
ТОП - Новина
Розкажи всім
Погода в місті
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Реклама на сайті
Головна » 2011 » Серпень » 16 » Російський інвестор розпочав ремонт концертної зали
23:49:53
Російський інвестор розпочав ремонт концертної зали
Російський інвестор розпочав ремонт концертної зали



   Після майже десяти років перебування у катастрофічному стані концертна зала коледжу культури і мистецтв отримала шанс на друге життя. Після пожежі 2002 року приміщення кілька разів переходило з рук у руки, однак, суттєвих кроків з його відновлення так і не було зроблено. Взялися за ремонт аж після того, як намір фінансувати відновлення зали висловило ТОВ "Карпатнафтохім”. Однак, ремонт зруйнованої пожежею і часом будівлі — справа не одного року.
   Концертна зала зведена всередині ХІХ століття. До середини 30-х років минулого століття ця споруда належала польському військово-спортивному товариству "Сокіл”. Як зазначав краєзнавець Михайло Коломиєць у своїй праці "Історія Калуша, Калущини у датах, цифрах і цікавих фактах”, ще за Польщі там був кінотеатр. Із 1939 року, вже при радянській владі, його теж використовували як кінотеатр.  Потім певний час приміщення належало управлінню кінофікації, а з переїздом до Калуша Снятинського культосвітнього училища, воно було передано у розпорядження навчального закладу.
   Згоріло приміщення 2002 року. Офіційною причиною займання визначили коротке замикання. Загалом, можливо, збитки від пожежі були б меншими, якщо б не планові відключення води. Як стверджували свідки, пожежна бригада, приїхавши на місце займання, навіть не мала змоги підключитися до колонки з водою, щоб загасити полум’я.
   Згодом приміщення кілька разів переходило з рук у руки. Спочатку його передали на баланс області, а далі — і на баланс міста.
   Досі у приміщенні міська влада спромоглася поставити тільки нові вікна, однак, зараз вони — розбиті й у непридатному стані.
   Надію на друге життя зала отримала в угоді, яку підписали наприкінці минулого року президент російської компанії "ЛУКОЙЛ” Вагіт Алєкперов та голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк. Нещодавно був погоджений і протокол намірів щодо впровадження конкретних заходів у 2011 році у рамках цієї угоди. Зокрема, "нафтохіміки” заявили про намір відремонтувати концертний зал.
   Як зазначила у коментарі "Вікнам” заступник міського голови Оксана Табачук, концертну залу дійсно почали ремонтувати. Однак, наразі не відомий ані точний кошторис, ні конкретний план робіт. Скоріш за все, ремонт зали — справа не одного року:
   — Згідно з угодою, підписаною між ТОВ "Карпатнафтохім” та Івано-Франківською ОДА, проведена попередня робота, і вже сьогодні є листи на ім’я міського голови  та до управління культури, на балансі якого перебуває приміщення. Наразі тривають наради з узгодження переліку робіт і терміну їхнього виконання. Тому невідомо ні конкретної суми, ні терміну, коли завершаться роботи. Безумовно, це — справа не одного року.
   За інформацією ЗМІ, наразі йдеться про виділення нафтохімічним підприємством 1,3 млн. гривень. Крім того, ТОВ "Карпатнафтохім” заявив про готовність утримувати Льодовий палац. Загалом, на розвиток соціальної сфери міста інвестори погодилися виділити більше 4 млн. гривень. Місто, зі свого боку, має посприяти у вирішенні низки земельних питань, проблеми повернення боргу КП "Водотеплосервіс” за очищення побутових стоків на очисних спорудах ЗАТ "ЛУКОР”.


Категорія: Новини Калуша | Переглядів: 745 | Додав: Chempion | Теги: новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]