КалушІнфорМ - інформаційний каталог м. Калушa
Вівторок, 30.04.2024, 20:48:28
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас, Гість
Додати на сайт
Пошук
Теми сайту
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Радіо Калуш 107.4
Фінансовий партнер
Ми теж тут

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Перевести сторінку
Форма входу
ТОП - Новина
Розкажи всім
Погода в місті
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Реклама на сайті
Головна » 2011 » Липень » 26 » Обласна рада конкуруватиме з міською за льодовий палац
14:39:11
Обласна рада конкуруватиме з міською за льодовий палац
Обласна рада конкуруватиме з міською за льодовий палац

   21 червня відбулося виїзне засідання сесії Івано-Франківської обласної ради в с. Матеївці Коломийського району. Більшість питань, які на ньому розглядалися, стосувалися розвитку сільського господарства та використання земель.
   Однак були і такі, що випадали із загальної канви засідання. Зокрема, як повідомила заступник міського голови, депутат обласної ради Оксана Табачук, у порядок денний включили питання про внесення змін у рішення обласної ради від 22 жовтня минулого року. І стосувалося воно Калуського льодового палацу ім. С. Бандери.
   Так, минулого року обласна рада своїм рішенням дала згоду на «прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Калуської філії Державного підприємства «Центральна дирекція з управління та реконструкції спортивних споруд». Однак за ним жодних рішень щодо статусу льодового палацу прийнято не було. До того ж, саме формулювання було не зовсім коректним. Те, що 8 червня міська рада на своїй позачерговій сесії погодила прийняття льодового палацу у власність громади Калуша, схоже, активізувало й обласну раду. Тож 21 червня вона внесла у своє попереднє рішення корективи і дала згоду на прийняття у власність громад області «спортивної споруди зі штучним льодовим покриттям у м. Калуші».
   Таким чином про свої наміри забрати об’єкт вартістю близько 20 млн. грн. заявили вже двоє бажаючих. За словами Оксани Табачук, на сесії вона звернулася до колег-депутатів з проханням підтримати рішення щодо передачі палацу на баланс міста. Зокрема, розповіла, що льодовий палац будувався за державні кошти саме у Калуші завдяки активній позиції і лобіюванню з боку міського голови та громади міста. Незважаючи на невизначеність статусу об’єкта, він на сьогодні нормально працює і виконує свої функції. Було знайдено механізми фінансування, зокрема через управління освіти забезпечуються навчальні програми занять дітей на льоду, тут також тренуються хокейні команди та відкриті групи здоров’я для всіх бажаючих. Оксана Табачук висловила впевненість, що палац зможе успішно працювати, перебуваючи на балансі міста. Так, рішенню міської ради від 8 червня передував аналіз можливості утримувати об’єкт з міського бюджету та певні домовленості на рівні як області, так і міста з ТОВ «Карпатнафтохім» щодо участі у фінансуванні об’єкта. «Оскільки палац працює на території міста, потенційно на його базі можна утворити комунальне підприємство, яке приноситиме прибутки. Враховуючи вклад саме міської влади для того, щоб цей об’єкт з’явився у Калуші, я просила колег підтримати наміри калуської громади взяти льодовий палац у комунальну власність», — зазначила Оксана Табачук. Однак більшість депутатів обласної ради вирішила інакше.
   Остаточне рішення щодо майбутнього статусу палацу прийматиме профільне міністерство. В принципі за умови стабільного фінансування суттєвого значення питання, на чиєму балансі знаходиться об’єкт, не має (якщо він буде на балансі області, то це навіть знімає певний фінансовий тягар з міста). Єдине застереження: незалежно від форми власності палац мусить залишитися в Калуші.

Категорія: Економіка | Переглядів: 1417 | Додав: Chempion | Теги: Економіка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]