КалушІнфорМ - інформаційний каталог м. Калушa
Середа, 08.05.2024, 00:16:39
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас, Гість
Додати на сайт
Пошук
Теми сайту
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Радіо Калуш 107.4
Фінансовий партнер
Ми теж тут

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Перевести сторінку
Форма входу
ТОП - Новина
Розкажи всім
Погода в місті
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Реклама на сайті
Головна » 2011 » Червень » 25 » На «Карпатнафтохімі» планується відкриття ще одного виробництва
06:59:12
На «Карпатнафтохімі» планується відкриття ще одного виробництва
На «Карпатнафтохімі» планується відкриття ще одного виробництва


   Після введення в експлуатацію новозбудованого виробництва ПВХ-С черговим важливим інвестиційним проектом у ТОВ "Карпатнафтохім", реалізувати який планується наприкінці поточного року, визначено будівництво установки з виробництва виробів із поліхлорвінілової смоли суспензійної (ПХВСС). Основне її обладнання було придбано у відомих європейських фірм Krauss Мaffei, MTI, Coperion, Gruber та доставлено до Калуша 36-ма великовантажними автомашинами ще минулого року. А вже в червні цього року німецька фірма ERMAFA, що стала переможцем тендеру на виконання технологічної частини проекту установки, повинна повністю завершити цю роботу. До цього часу передбачено завершити розробку й інших частин проектно-кошторисної документації, пов’язаної з будівництвом установки.
    – Її генпроектувальником, – говорить начальник цеху з виробництва виробів із ПВХСС Роман Гургула, – визначено проектний відділ ТОВ "Карпатнафтохім". Його фахівці й контролюють процес виконання до встановлених термінів всіх замовлень в частині проектних робіт. А безпосередньо будівництво установки розпочнеться, коли остаточно буде визначено генпідрядника. На сьогоднішній день вже вивчаються тендерні пропозиції, які надійшли від чотирьох фірм, в т. ч. й від двох калуських будівельних організацій. Називати їх не буду з єдиної причини, що підсумки тендеру ще не підбиті.
    – Після того, як з його переможцем буде укладено відповідний договір, слід очікувати, що й оживе будмайданчик, де зводитиметься нова установка?
    – Звичайно. І це, гадаю, станеться вже зовсім скоро. Адже, відверто кажучи, на сьогодні ми дещо відстаємо в будівельних роботах від затвердженого плану-графіка реалізації цього інвестиційного проекту.
   – А розробник технологічної частини проекту установки з виробництва виробів із ПВХ вкладається у доведені терміни на виконання робіт?
    – Німецька фірма ERMAFA вже забезпечила виконання робіт, що входили в контрактні пакети №1 і №3. Її фахівці, зокрема, розробили й видали проектні робочі документи, що стосуються технологічної компоновки стадій і площадок, технологічних схем з вказанням матеріальних потоків та вироблення завдань для будівельної частини. Зараз вони продовжують працювати над пакетом №2, що передбачає розробку документів з приводу потоків сировини, матеріального балансу, комунікацій, викидів шкідливих речовин. Повністю завершити цю роботу обіцяють у визначений термін – до кінця червня поточного року.
    – Скільки часу, згідно з планом-графіком реалізації інвестпроекту, відведено для проведення будівельно-монтажних робіт в корпусі колишнього цеху з розливу гіпохлориду натрію, де повинна функціонувати нова установка з виробництва виробів із ПВХ?    – Чотири місяці – до жовтня включно. Але паралельно з цими роботами у вересні-листопаді заплановано проведення пусконалагоджувального процесу. Тобто в грудні 2011 року з конвеєра цеху з виробництва виробів із ПВХСС мали б зійти перші віконні ПВХ-профілі.    – А скільки технологічних ліній працюватиме в майбутньому новому цеху?
    – Проектом будівництва установки передбачено встановлення шістьох ліній, потужності яких дозволятимуть виробляти 20 тис. тонн виробів із ПВХСС в рік. У перспективі планується встановлення ще шістьох ліній та доведення проектної потужності цеху з виробництва виробів із ПВХСС до 40 тис. тонн в рік.
    – Чи є якісь проблеми з комплектуванням штату цеху?
    – На перше півріччя 2011 року штат цеху погоджено в кількості 30 чоловік, і на сьогоднішній день фактично всі посади заповнені. Персонал цеху також вже проходить навчання, які організовуються в інженерному корпусі.
    У другому півріччі 2011 року штатний розклад цеху передбачено розширити до 103 чоловік. Відповідно планується й проходження стажування окремих працівників за кордоном.    Словом, в процесі комплектування штату цеху й навчання працівників наразі якихось проблем не існує. Сподіваюся, що ця позитивна тенденція матиме продовження.


Категорія: Виробництво | Переглядів: 925 | Додав: Chempion | Теги: Виробництво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]