КалушІнфорМ - інформаційний каталог м. Калушa
Неділя, 28.04.2024, 00:25:04
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас, Гість
Додати на сайт
Пошук
Теми сайту
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Радіо Калуш 107.4
Фінансовий партнер
Ми теж тут

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
Перевести сторінку
Форма входу
ТОП - Новина
Розкажи всім
Погода в місті
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Реклама на сайті
Головна » 2011 » Жовтень » 24 » Міжнародний експерт пов’язує високий рівень онкозахворюваності у Калуші з гексахлорбензолом
18:30:26
Міжнародний експерт пов’язує високий рівень онкозахворюваності у Калуші з гексахлорбензолом
Міжнародний експерт пов’язує високий рівень онкозахворюваності у Калуші з гексахлорбензолом

   На сайті «Вікон» нащодавно завершилася чат-конференція з експертом з екології, координатором Програми Європейської комісії із запобігання, готовності та реагування на природні та техногенні катастрофи (PPRD East) Михайлом Малковим.
   Михайло Малков кілька разів відвідував Калуш, зокрема, у складі делегації однієї з німецьких фірм, які мали б займатися будівництвом сміттєпереробного заводу у Калуші, а також ¬— як один із організаторів «круглого» столу на тему «Проблеми попередження транскордонної еколого-техногенної надзвичайної ситуації внаслідок негативних змін екологічного-стану Калуської промислово-міської агломерації », що відбувся у Калуші 31 серпня.
   Експерт визнає, що ситуація у місті — надзвичайно напружена. При чому, загрозу становить як ситуація із вивозом гексахлорбензолу, так і ситуація на Домбровському кар’єрі та хвостосховищі №2. Михайло Малков переконаний: роботи на Домбровському кар’єрі вкрай необхідно продовжувати:
   — Розвиток зсувних процесів на бортах кар’єра, руйнування дренажної траншеї довкола нього, запланований скид розсолів зі хвостосховища №2 приведе у недалекому майбутньому до інфільтрації розсолів із кар’єру і притоки Дністра. Більше того, згідно з наявними даними, на бортах кар’єру здійснювали захоронення промислових і побутових відходів, у тому числі — гексахлорбензолу. Карстові процеси довкола кар’єру ніхто не відслідковує, тому важко передбачити швидкість ружу карстів, особливо, з північного боку, — відповів на запитання Інтернет-користувачів Михайло Малков
   Експерт убачає в екологічній ситуації загрозу для мешканців міста і довколишніх населених пунктів. Зокерма, високий рівень онкозахворюваності він пов’язує із гексахлорбензолом.
   — Статистика — лякає. Я припускаю, що зростання онкологічних захворювань пов’язане з гексахлорбензолом. Я — не фахівець з онкології, тому не готовий дати однозначну відповідь. Потрібні висновки професійних експертів, щоб хвилю піару не використали недобросовісні бізнесмени. Хоча, я припускаю, що гексахлорбензол є причиною зростання онкозахворювань у районі, — вважає Михайло Малков. Під час чат-конференції експерт відповів на низку запитань, що стосувалися екологічного стану Каулша, шляхів подолання екологічних проблем, розвитку міста, співпраці із міжнародною спільнотою.

"ВІКНА"

Категорія: Екологія | Переглядів: 973 | Додав: Chempion | Теги: Екологія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]