КалушІнфорМ - інформаційний каталог м. Калушa
Понеділок, 29.04.2024, 20:00:29
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас, Гість
Додати на сайт
Пошук
Теми сайту
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Радіо Калуш 107.4
Фінансовий партнер
Ми теж тут

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Перевести сторінку
Форма входу
ТОП - Новина
Розкажи всім
Погода в місті
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Реклама на сайті
Головна » 2011 » Червень » 11 » Калуш кидає виклик Києву
00:12:08
Калуш кидає виклик Києву
Калуш кидає виклик Києву

   Уже кілька років Калуш не святкує Дня міста. Проте, цього року на калушан та гостей міста, здається, чекає справжня буря нових емоцій та вражень. Калуш, зокрема, кине танцювальний виклик столиці України, а Ігор Насалик вже нині, вочевидь, бере уроки бальних танців, щоб гідно підготуватися до балу міського голови, який пройде у нашому місті вперше.
  27 травня о 17.00 Калуш має намір установити рекорд України з наймасовішого виконання віденського вальсу. Під музику із кінофільму "Мій лагідний та ніжний звір" одночасно танцюватимуть 1500 калушан. Як відомо, у Києві вже відбулася спроба встановлення рекорду із виконання спортивно-естрадних танців. Тоді одночасно танцювали 1300 киян.
  Ідейним натхненником установлення рекорду є директор однієї зі студій спортивно-бального танцю нашого міста Юрій Косович. Для втілення цієї мрії хореограф разом зі своїм колегою Павлом Яциком проводять майстер-класи у школах міста. Дату 27 травня обрано, насамперед, тому, що це — День міста. Крім того, у школах цього дня пролунає останній дзвоник. Тому основні учасники дійства — учні 9-11-х класів усіх загальноосвітніх шкіл. Школярі вчаться вальсу вже майже місяць. Причому — чи не щодня.
  Відвідавши одну з репетицій, із "Вікнами" поділилися враженнями учениця 9-А класу загальноосвітньої школи №3 Ганна Попадин: "Цей захід мені дуже подобається. Прикро, що раніше таких занять не було, адже це дуже цікаво. Так, спочатку було важко, бо не всі виконували правильно танцювальні рухи. Та зараз усе — набагато краще. Надіюся, що у нас усе вдасться, бо ми не хочемо підвести наше місто. Крім того, нас ще навчають рок-н-ролу, ча-ча-ча і румби. Мені та моїм однокласникам подобається рок-н-рол, але все ж ми більшу увагу виділяємо вивченню віденського вальсу, бо попереду — рекорд".
  Організатори свята сподіваються, що до встановлення рекорду приєднаються і калушани, які цього дня святкуватимуть День міста. Також для містян проводитимуть майстер-класи. Перший — відбудеться на сьогодні о 13.00 на бульварі Незалежності, де, власне, і будуть встановлювати рекорд.
   — Учасники вальсуватимуть не хаотично. Ми поставили дуже просту танцювальну композицію, доступну для людей, котрі досі не танцювали, але — ефектну. — Суворого дрес-коду — немає. Наприклад, поєднання чорного з білим, але, звичайно, для партнера — це фрак, а для партнерки — бальне плаття. Навпаки: різний фасон та колір сукні додадуть колориту нашому виступу, — твердить Юрій Косович.
  Міська влада підтримала ідею рекорду. Бо саме спробою встановити рекорд, фактично, розпочинається святкування Дня міста, яке триватиме впродовж трьох днів. Бюджет передбачає виділити на святкування 300 тис. гривень. Проте посадовці сподіваються на спонсорську підтримку ТОВ "Карпатнафтохім" та підприємців міста. Як повідомила заступник міського голови Оксана Табачук, одна з партій уже готова виділити частину коштів на видавництво Книги рекордів України, представники якої гарантували свою присутність на встановленні танцювального рекорду у Калуші.
  Крім того, першого дня святкування, крім танцювального шоу, на калушан чекає випускання у небо 1500 кульок із гербом Калуша, свято духовної музики, презентація галузей життєдіяльності міста, святкова лотерея, виїзна торгівля. У школах відбудеться свято "Дзвоник у майбутнє", а у ПК "Мінерал" — бал міського голови.
   А у суботу, 28 травня, на площі Героїв відбудеться конкурс малюнка на асфальті "Калуш — місто мрій", у міському парку культури і відпочинку імені І. Франка —  фінал міського чемпіонату КВН, концерт за участю учнів дитячої музичної школи №2, молодіжна дискотека, святкова лотерея та виїзна торгівля. На стадіоні "Хімік" продйуть змагання із силових видів спорту.
  А у неділю, 29 травня, на площі Героїв відбудеться виставка продукції калуських товаровиробників, майстер-класи та дитяче мистецьке свято, назву якого ще уточнюють. Родзинкою святкувань уперше стане свято Налисника. Цього ж дня у міському парку відбудеться концертна програма за участю як калуських колективів і виконавців, так і запрошених зірок естради. Зокрема, очікується приїзд гурту "Друга Ріка" та, можливо, "Океану Ельзи".
Категорія: Соціум | Переглядів: 1509 | Додав: Chempion | Теги: Соціум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]