КалушІнфорМ - інформаційний каталог м. Калушa
Вівторок, 07.05.2024, 13:12:58
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас, Гість
Додати на сайт
Пошук
Теми сайту
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Радіо Калуш 107.4
Фінансовий партнер
Ми теж тут

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Перевести сторінку
Форма входу
ТОП - Новина
Розкажи всім
Погода в місті
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Реклама на сайті
Головна » 2011 » Червень » 25 » Юрій Безуглий: "Нафтохіміки не проти взяти льодову арену під своє крило"
08:17:35
Юрій Безуглий: "Нафтохіміки не проти взяти льодову арену під своє крило"
Юрій Безуглий: "Нафтохіміки не проти взяти льодову арену під своє крило"


    Минулого тижня у місцевих періодичних виданнях була оприлюднена інформація про те, що Калуський льодовий палац, згідно з рішенням позачергової сесії міськради, передано у власність міської громади. Цьому передували тривалі перемовини керівництва Івано-Франківської обласної адміністрації, міської ради і ТОВ «Карпатнафтохім» з представниками Міністерства у справах освіти, науки, молоді і спорту щодо вирішення цього питання.
    Роль нафтохіміків у цьому процесі теж була важливою адже саме дякуючи їх фінансовій підтримці льодова арена не відключалася за наявні борги від електропостачання. У цілому ТОВ «Карпатнафтохім» сплатило на ці потреби ВАТ «Прикарпаттяобленерго» у 2011 році близько 300 тис. гривень. Тож не випадково на позачерговій сесії міської ради з цього питання з вуст міського голови Ігоря Насалика прозвучали слова про те, що нафтохіміки готові й надалі допомагати колективу льодового палацу і навіть стати його генеральним спонсором.
    Про те, наскільки серйозними є наміри «Карпатнафтохіму» щодо підтримки діяльності Калуського льодового палацу, редакція «КН» поцікавилася у заступника генерального директора підприємства Юрія Безуглого.
    Ось якою була його відповідь:
    – Ми справді готові фінансово сприяти, щоб цю унікальну споруду Калуш не загубив, зважаючи на чисельні проблеми, які мають нині місце у її діяльності. І саме керівництво нашого підприємства було ініціатором проведення напередодні сесії Калуської міськради розширеної наради під головуванням заступника голови ОДА Романа Іваницького, та за участю начальника головного управління у справах сім’ї, молоді і спорту ОДА Мирослава Карабіна, представників міської ради, льодового палацу і самих нафтохіміків, де і велася мова як про статус льодової арени, так і про необхідність вирішення її інших нагальних проблем, зокрема надійного забезпечення електроенергією. Говорилося також на нараді і про доцільність передачі цієї спортивної споруди на баланс обласної чи міської рад.    – А як могли б розвиватися події, якби міністерство не дало згоди на передачу цієї державної споруди на баланс місцевої громади?
    – «Карпатнафтохім» у будь-якому випадку не залишив би льодову арену без підтримки. З приводу нашої офіційної участі у фінансуванні так званої Калуської філії державного підприємства «Центральна дирекція з управління та реконструкції спортивних споруд» ми навіть запросили до нас його представника, аби викласти свої бачення та конкретні пропозиції з вирішення усіх проблемних питань. Але те, що профільне міністерство було не проти передачі об’єкта на баланс громади міста, а депутати це підтримали, ми теж схвалюємо, бо все-таки з міською радою у нас укладена угода про співпрацю, а фінансова підтримка льодової арени передбачено одним із пунктів цього документа.
    – Що конкретно нафтохіміки планують зробити у льодовому палаці?
    – Як уже теж повідомлялося у місцевих ЗМІ, ми оголосили тендер, який вже 17 червня має відбутися, на виконання робіт з будівництва трансформаторної підстанції, прокладання нової високовольтної лінії та встановлення у самій споруді дизельгенератора на випадок її аварійного відключення від електромережі. У цілому вартість цього проекту, який дозволить виконати усі необхідні умови функціонування такого виду спортивних споруд, складе приблизно 400 тис. гривень. А це ще раз підтверджує наші наміри бути генеральним спонсором льодового палацу, який, повторюю, є одним з наших пріоритетних соціальних проектів у стосунках з міською радою. Але зважаючи на те, що наше підприємство не є благодійною організацією, то за прикладом багатьох спортивних арен України хочемо, щоб назва цього об’єкта у майбутньому відповідала назві його генерального спонсора і відображала присутність у місті нашого нафтохімічного підприємства. І пов’язано це не з чиїмись особистими амбіціями, а передусім з потребою підтримки іміджу визначального для економіки міста й області підприємства, яким є "Карпатнафтохім".
    – Які ще, Юрію Павловичу, нові соціальні проекти підприємство має намір впровадити у Калуші?
    – Є у нашій угоді з містом пункт про реконструкцію концертної зали коледжу культури і мистецтв, який, як відомо, уже кілька років стоїть у занедбаному стані після пожежі, а також пункти про підтримку інших проектів. А ось зовсім недавно і, до речі, не без участі нашого тижневика, ми відгукнулися на пропозицію його читачів про те, щоб належно облаштувати територію на вул. Пушкіна, що знаходиться між автостанцією та магазином «Прометей». Лист з відповідними пропозиціями за підписом генерального директора нашого підприємства про те, як ми це хочемо зробит, уже направлений на адресу Калуської міської ради.
    Не можу не сказати і про те, що у цьому році завдяки відновленню роботи наших виробництв ми відродити в Калуші жіночий футбол і наша команда «Нафтохімік» своїми вдалими виступами у чемпіонаті України знову стала радувати калуських уболівальників. Продовжуємо ми також тісно співпрацювати з політехнічним коледжем та гімназією. На території останньої у квітні цього року започаткували акцію озеленення навчальних закладів нашого міста, хоча на цю нашу ініціативу так чомусь ніхто не відгукнувся.
    Є у нас також ідеї з нагоди святкування 20-річчя нашої компанії «ЛУКОЙЛ» та професійного свята нафтохіміків, впровадження яких, я надіюся, теж порадує калушан.



Категорія: Економіка | Переглядів: 1137 | Додав: Chempion | Теги: Економіка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]