КалушІнфорМ - інформаційний каталог м. Калушa
Четвер, 02.05.2024, 13:57:22
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас, Гість
Додати на сайт
Пошук
Теми сайту
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Радіо Калуш 107.4
Фінансовий партнер
Ми теж тут

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Перевести сторінку
Форма входу
ТОП - Новина
Розкажи всім
Погода в місті
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Реклама на сайті
Головна » 2012 » Січень » 25 » Які документи необхідні для реєстрації в Державному центрі зайнятості?
23:09:49
Які документи необхідні для реєстрації в Державному центрі зайнятості?
Які документи необхідні для реєстрації в Державному центрі зайнятості?

   До державної служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні можуть звертатися усі громадяни, які бажають працювати або змінити місце роботи, працевлаштуватися за сумісництвом чи у вільний від навчання час.
   Які документи потрібно надати?
Для реєстрації в центрі зайнятості необхідно пред’явити паспорт, трудову книжку, а в разі потреби – цивільно-правовий договір, військовий квиток, диплом або інший документ про освіту. Також подаються копії трудової книжки, цивільно-правового договору про виконання робіт (надання послуг), диплома або іншого документа про освіту разом з додатком, копія ідентифікаційного коду. Жінки, які вийшли з декретної відпустки подають ксерокопію свідоцтва про народження дитини (необхідно зареєструватися протягом 1 місяця після виходу з такої відпустки, інакше вилата допомоги по безробіттю не здійснюватиметься). Всі копії зберігаються в особових справах.
   Якщо Ви випускник вищого навчального закладу, і навчались за державним замовленням і Вам відмовлено у прийнятті на роботу за місцем призначення, тоді до вищезазначених документів Вам необхідно надати направлення на роботу скріплене печаткою замовника про відмову у працевлаштуванні або довідку, видану навчальним закладом про надання можливості самостійного працевлаштування, форми яких затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 1996 р. № 992.
   Якщо до державної служби зайнятості звернулися особи, які пропрацювали менше 26 тижнів, що передували дню звернення до центру зайнятості, необхідно обов'язково подати довідку, видану сільською, селищною або міською радою, про те що Ви не є членом особистого селянського господарства, або ж про припинення ведення особистого селянського господарства чи про вихід із такого господарства. У разі відсутності цієї довідки, особа не підлягає реєстрації в центрі зайнятості.
   У зв'язку з великою кількістю осіб, що відвідують центр зайнятості, необхідно подати також флюрографію.
   Які умови перебування безробітних на обліку: як часто слід з’являтися у центр зайнятості?
  Відвідувати центр зайнятості необхідно у визначений і погоджений з працівниками державної служби зайнятості час. При кожному відвідуванні необхідно пред’являти паспорт і трудову книжку. Періодичність відвідування центру зайнятості визначається з урахуванням ситуації на ринку праці, наявності підходящої роботи та місця проживання чи перебування громадянина, але не рідше, ніж один раз на 30 календарних днів.
   Як відбувається процес пошуку роботи?
  Спеціалісти центрів зайнятості здійснюють підбір варіантів роботи під час особистого прийому, користуючись автоматизованим підбором вакансій у загальнодержавній базі даних. Підбір роботи також проводиться без присутності клієнта в центрі зайнятості автопошуком (у нічний час). Підібрані вакансії пропонуються клієнту під час наступного відвідування центру зайнятості.
  Крім того, самостійно здійснити підбір варіантів працевлаштування клієнт державної служби зайнятості може, скориставшись сервісом з підбору вакансій через тач-скріни, Інтернет-портали державної служби зайнятості (www.dcz.gov.ua, www.trud.gov.ua), комп’ютери вільного доступу та термінали, робота яких забезпечується в приміщеннях центрів зайнятості.

  Інформація про вільні робочі місця та вакантні посади знаходиться також на стендах вакансій у центрах зайнятості та оновлюється щоденно.
   Який розмір допомоги виплачується в залежності від терміну перебування на обліку?
  Розмір допомоги по безробіттю визначається відповідно до чинного законодавства, а саме статтею 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» і обмежується розміром середньої заробітної плати, що склалася в галузях національної економіки відповідної області за минулий місяць, де зареєстровано місце проживання особи.

  Допомога по безробіттю виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру: перші 90 календарних днів – 100 відсотків; протягом наступних 90 календарних днів – 80 відсотків; у подальшому – 70 відсотків.

   Відповідно до норм чинного законодавства, допомога по безробіттю не може бути вищою за середню заробітну плату в області, де зареєстровано місце проживання особи.
   Який нині є розмір мінімальної та середньої допомоги?
   Розмір допомоги по безробіттю постійно збільшується. Так, розмір мінімальної допомоги по безробіттю з 1 жовтня 2011 року для осіб, які не працювали, становить 534 грн; для застрахованих осіб, які відповідно до раніше одержуваної заробітної плати можуть отримувати допомогу по безробіттю лише у мінімальному розмірі, – 748 грн.
   Середня допомога по безробіттю за жовтень 2011 року становить 906,1 грн.

   Адреса міськрайонного центру зайнятості:
   м. Калуш, бульвар Незалежності, 1
   Телефон:
   (03472) 7-88-49.
   Директор:
   Довганич Світлана Зеновіївна


КалушІнфорМ
Категорія: Соціум | Переглядів: 40709 | Додав: Chempion | Теги: Соціум | Рейтинг: 1.8/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]