КалушІнфорМ - інформаційний каталог м. Калушa
Вівторок, 30.04.2024, 01:36:36
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас, Гість
Додати на сайт
Пошук
Теми сайту
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Радіо Калуш 107.4
Фінансовий партнер
Ми теж тут

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Перевести сторінку
Форма входу
ТОП - Новина
Розкажи всім
Погода в місті
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Реклама на сайті
Головна » 2011 » Серпень » 29 » "Бо їм є за що переживати і боротися"
12:59:52
"Бо їм є за що переживати і боротися"
"Бо їм є за що переживати і боротися"


   Днями на сторінках деяких місцевих періодичних видань було оприлюднено декларації про доходи перших керівників міста. Така інформація викликала у калушан не тільки певну цікавість, а й далеко неоднозначну реакцію. Виявляється, що перші особи Калуша у 2010 році заробляли від 8 до 12 тис. грн. на місяць. І це в той час, як середньомісячна заробітна плата в переважній більості калушан ледь сягає двох тисяч гривень. Що тут ска­жеш? Хіба те, що у міських чиновників життя-буття набага­то привільніше, ніж у пересічного калушанина. А тому й реак­ція мешканців міста на оприлюднені доходи не забарилася.

Лариса Феш, головний фахівець з соціально-економічних питань профкому ТОВ "Карпатнафтохім":
   -   Пригадую, як 2-3 роки тому батьки мого чоловіка, маючи сина інваліда 1-ої групи, звернулися за допомогою до міської ради. Написа­ли заяву, прикріпили копію посвідчення інваліда. Але міській раді цьо­го було мало, щоб виділити кошти. Потрібен був акт обстеження умов проживання. До них додому завітала спеціальна комісія, щоб пере­вірити, чи дійсно там проживає інвалід. Знаєте, скільки коштів виділи­ли після довгого очікування? Аж. ..100 грн. Мізер, якщо порівняти, скільки заробляють міські чиновники - здорові, працездатні люди.Тепер я розумію, чому проблема підвищення тарифів на житло­во-комунальні послуги їх не болить. Не хвилюються вони й з приводу підняття плати за проїзд в міському транспорті. Вони ж ним не кори­стуються. А пенсіонери та платники податків, за кошти яких вони живуть, нехай викручуються як знають.

   Василь Пашник, підприємець:
   -  Я не маю звички рахувати чужі гроші, але оприлюднені доходи перших осіб міста не могли не викликати у мене негативну реакцію. Це ж треба так: загальна сума доходу за 2010 рік у наших чиновників коливалася від 115 до 177 тис. грн. І це в той час, як у пересічних калушан вона у 4-6 разів менша. Де ж тут соціальна справедливість? Особливо здивували суми матеріальних допомог, які у минулому році отримували наші чиновники: від 16 до 21 тис. грн. Це ж майже заробітна плата переважної більшості калушан за рік. То хіба не жи­рують наші чиновники?

   Галина Малинич, пенсіонер:
   -   Коли порівняти мінімальні пенсії, на які живе значна частина калушан, із заробітками перших осіб міста, то якось прикро стає на душі від того, що у нашій державі панує така соціальна несправед­ливість. Особливо це стосується матеріальних допомог. За останні роки я не раз зверталася з клопотанням про одержання матеріальної допо­моги. Врешті-решт мені з горем пополам виділили 200 грн. допомоги. А дехто майже 20 тис. грн. одержує за рік. То як це можна назвати?

Категорія: Новини Калуша | Переглядів: 721 | Додав: Chempion | Теги: новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]