КалушІнфорМ - інформаційний каталог м. Калушa
Вівторок, 30.04.2024, 06:50:26
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас, Гість
Додати на сайт
Пошук
Теми сайту
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Радіо Калуш 107.4
Фінансовий партнер
Ми теж тут

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Перевести сторінку
Форма входу
ТОП - Новина
Розкажи всім
Погода в місті
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Реклама на сайті
Головна » 2011 » Серпень » 15 » Біля кінотеатру «Відродження» виявлено 4 міни
21:21:24
Біля кінотеатру «Відродження» виявлено 4 міни
Біля кінотеатру «Відродження» виявлено 4 міни


   У п’ятницю, 5 серпня, під час проведення земельних робіт біля кінотеатру «Відродження» на глибині близько метра будівельники знайшли міну часів Другої світової війни. В середині ХХ ст. на цьому місці стояв житловий будинок, який знесли на початку 70-х. Запам’ятався він старожилам  ще й тим, що при його розборі в стіні однієї з квартир було знайдено золоті речі.
   На місце події відразу прибули калуські МНСники та правоохоронці, які виявили ще одну міну. Коли вибухонебезпечні предмети були вийняті із землі, увагу привернула постать жінки в білому, яка з відстані близько 10 метрів декілька хвилин спостерігала за подіями, а потім швидко пішла від біди подалі. Як виявилося згодом, це був не хто-небудь, а головна МНСниця Калуша, заступник міського голови Галина Романко, яка, боячись забруднити білу сукню, стежила за розвитком ситуації здалека. Чи змогла пані об’єктивно оцінити загрозливу життю калушан ситуацію, маємо великий сумнів. Та й дії  її вийшли далеко за рамки і закону, і здорового глузду,  інакше, площа в центрі міста була б обгороджена військовими, роботи на ній призупинені, а сапери не гаячи часу обстежили б всю територію центральної площі Калуша. Проте, ми з вами, шановні калушани, живемо не в простому місті, а в європейському, тож  у нас провладна, європейського мислення команда, діє зовсім по-іншому: усі пішли на вихідні, навколо площі матері гуляли зі своїми немовлятами, сиділи обіймаючись молоді люди, а на виритих катакомбах бавилися діти.  Чому ніхто не подбав про їхню безпеку? Куди поділася головна МНСниця? І чи могло б таке трапитися в Європі? Тож боєприпаси так і залишилися лежати в центрі міста без жодної охорони до понеділка . Через таку безвідповідальність місцевої влади могла трапитись трагедія, адже вибухова хвиля однієї такої міни складає 700 метрів. І тільки у понеділок, 8 серпня, близько 16-ої години до Калуша прибули працівники групи розміновування з обласного центру. При обстеженні території, сапери виявили ще дві мінометні міни німецького виробництва калібру 81 мм. За словами начальника відділення групи Олександра Данилевича, ці міни є надзвичайно небезпечними, оскільки вибух може статися навіть від  удару, будь-якого пошкодження чи вогню. Виявлені боєприпаси були знешкоджені на відкритій території кар’єру в с. Студінка піротехнічною групою  облас­ті.
   З початку року в області було зареєстровано 133 випадки виявлення вибухонебезпечних предметів. Калуш став 134-м у реєстрі обласного управління МНС.


Категорія: Новини Калуша | Переглядів: 740 | Додав: Chempion | Теги: новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]