КалушІнфорМ - інформаційний каталог м. Калушa
П`ятниця, 19.04.2024, 07:42:47
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас, Гість
Додати на сайт
Пошук
Теми сайту
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Радіо Калуш 107.4
Фінансовий партнер
Ми теж тут

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
Перевести сторінку
Форма входу
ТОП - Новина
Розкажи всім
Погода в місті
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Реклама на сайті
Головна » 2011 » Жовтень » 18 » У лютому Калуш, можливо, прийматиме чемпіонат України з флорболу
20:16:15
У лютому Калуш, можливо, прийматиме чемпіонат України з флорболу
У лютому Калуш, можливо, прийматиме чемпіонат України з флорболу


   У Калуській ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 відбулась презентація для учнів і всіх бажаючих цікавого і нового виду спорту — флорбол. Вона відбулась завдяки спільній співпраці голови Івано-франківської обласної федерації флорболу Володимира Барилюка, тренера команди «Freedom» Сергія Загинайка та директора школи Світлани Сакала та була присвячена річниці від дня створення команди.
   На презентації були присутні гості зі Львова і Латвії, які погодились вести систематичні переговори і ділитись досвідом для формування сильної флорбольної команди у Калуші. Ішлося і про створення збірної команди України. На презентації кожен бажаючий мав змогу зіграти у флорбол.
   — Флорбол дуже схожий на хокей, але має багато відмінностей. Для флорболу потрібні пластикові ключки, м’ячі і рівна поверхня, — каже Мар’яна Циганин. — Саме тому першими, хто виявив бажання грати, стали хокеїсти. Зараз флорбол — вже не просто гра дітей і хокеїстів. Це самостійний вид спорту, який об’єднує десятки тисяч гравців-аматорів по всьому світу і сотні професійних команд. У флорбол грають дорослі і діти, жінки і чоловіки, хлопчики і дівчатка. Кожен парний рік Міжнародна федерація флорболу проводить чоловічу першість світу, кожен непарний — жіночу. Випуском флорбольного екіпірування займаються вже не дві-три компанії в США і Швеції, а цілі холдинги, що «обплутали» дилерською мережею весь світ. Щороку випускаються нові колекції ключок, м’ячі, кросівки, щитки, рукавички, адаптовані для флорбола або ж спеціально винайдені. Принципи гри вдосконалюються на користь збільшення видовищності. Флорбол розвивається дуже інтенсивно.
   Команда Калуша має на меті провести презентації у кожній школі міста та району. Нині команда готується до гри у вищій лізі, яка, можливо, пройде у Калуші у лютому наступного року. Всі гравці вірять, що місто зможе прийняти цей виклик і 200-250 гравців з України і-за кордону покажуть свою майстерність та прагнення перемагати. Адже їм неодноразово допомагали міський голова Ігор Насалик  і начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту Михайло Клим.
   Приємною новиною є те, що оголошено набір учасників для створення нової флорбольної команди міста — жіночої. Дівчата віком 10-14 років запрошуються на тренування, які відбуваються у вівторок, четвер 18.00 та у неділю о 13.00 (місце проведення та деталі за тел. 066 43 35 128 Сергій Петрович, 066 87 65 729 Мар’яна Петрівна). Сайт команди — http://freedoms.if.ua.

"ВІКНА"


Категорія: Спорт | Переглядів: 1172 | Додав: Chempion | Теги: спорт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]