КалушІнфорМ - інформаційний каталог м. Калушa
П`ятниця, 29.03.2024, 01:00:36
Головна Мій профіль Реєстрація Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас, Гість
Додати на сайт
Пошук
Теми сайту
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Радіо Калуш 107.4
Фінансовий партнер
Ми теж тут

Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0
Перевести сторінку
Форма входу
ТОП - Новина
Розкажи всім
Погода в місті
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Реклама на сайті
Головна » 2011 » Серпень » 29 » Місто продасть землю «Відродженню-2011»
10:02:02
Місто продасть землю «Відродженню-2011»
Місто продасть землю «Відродженню-2011»


   На останній сесії Калуської міськради серед блоку земельних питань було і питання про надання дозволу на продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення площею 3448 кв.м ТзОВ «Відродження-2011».
   Варто зазначити, що при його розгляді депутати не лише дискутували, а ще й тричі переголосовували (така процедура трапляється рідко і від неї вже намагалися відмовитися. — Авт.), востаннє — поіменно.
   Як пояснив доповідач, начальник земельного відділу Володимир Мельник, це товариство має договір купівлі-продажу приміщення колишнього кінотеатру «Відродження» і здійснює реконструкцію та добудову. Зрозуміло, що чинне законодавство передбачає можливість викупу ділянки, яку воно поки що лише орендує.
   Проте депутат Іван Мащакевич з цього приводу зауважив, що ця земельна ділянка має належати громаді, бо незабаром вся площа може опинитися у приватній власності. Краще, щоб вона залишалася в оренді, вважав і Василь Романович, продавати її небезпечно, оскільки приватник, викупивши, може тут, наприклад, звести навіть будинок.
   Та чимало депутатів були інакшої думки. Так, Василь Гордій зазначив, що ця територія — це вже не площа як така, а своєрідний апендицит між двома викупленими Сікорою та Олійником ділянками. А тим більше тут, очевидно, є кредитування, про яке без землі жоден банк не захоче говорити. Те, що приватник має повне право викупити землю, підтримували Анатолій Собчук та Віталій Джуган.
   — Чому ми не даємо викупити? Чому тримати в оренді? Вони просять землю під своїм приміщенням і збоку. Люди вкладають великі кошти, роблять благоустрій, щоб не ходити по горбах, — апелював Ігор Хемич. — Якщо ж тут виникнуть питання, то вони вирішаться у судовому порядку.
   Проте рішення загалу продемонструвало голосування: «за» було лише 23 депутатів і цього не вистачало, щоб рішення пройшло, семеро «утрималися» і двоє були «проти». Така позиція депутатського корпусу викликала справжнє обурення Ігоря Хемича: «Власники приїжджають на свята, і коли дізнаються про таке рішення, то взагалі можуть припинити проект. Будете тоді сидіти в ямі і дивитися».
   Здавалося, що голосуванням у цьому питанні поставлено крапку, проте після розгляду ще двох питань порядку денного Василь Гордій висловив сумніви щодо підрахунку голосів, йому здалося, що «за» проголосували 25 депутатів (насправді і це не міняло суті справи, необхідно було щонайменше 26 голосів. — Авт.) і запропонував переголосувати. З цим погоджувалися не всі, проте повторне голосування таки відбулося, щоправда не відразу, а після перерви взятої фракцією УП, та по розгляді усіх питань, винесених на сесію. Зрозуміло, щоб отримати бажаний результат, потрібен був час для появи необхідних депутатів, які на той момент були відсутні. І ці потрібні невдовзі з’явилися. Приїхали і ті, яких не було з самого ранку. Тож і не дивно, що при повторному голосуванні «за» був 31 депутат. Проте Володимир Кіндрат запропонував проголосувати поіменно. І як не дивно, результат був ще інакшим: «за» — 28, «утрималися» — 6, «проти» — 1.
   Хоч і з такими потугами, та досягти бажаного вдалося. Землю невдовзі таки продадуть ТзОВ «Відродження-2011». А виграє від цього місто, чи програє — покаже час.


Категорія: Економіка | Переглядів: 760 | Додав: Chempion | Теги: Економіка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]